Izgubljate pregled nad naročili? - MEDIC.si

Se vam naročila množijo nenadzorovano?

Ne veste v kakšnem statusu je posamezno naročilo?

Ste brez nadzora nad kakovostjo storitve?


Naj vas potolažimo, da niste edini, ki se sooča s tem problemom.

Z povezovanjem in implementacijo različnih informacijskih tehnologij celoten proces pospešite in lažje obvladujete od nastanka do zaključka.

Naročila je smiselno kategorizirati, glede na njihov namen, saj ima vsaka kategorija specifiko, hkrati pa jih obdelujejo različne ekipe in oddelki v podjetju.
Nekaj tipičnih kategorij naročil (dogodkov) so lahko: dostava blaga, spletna naročila, servisni zahteveki, povpraševanja kupcev, reklamacijski zahtevki, garancijska popravila, razni vpoklici, interne naloge, proizvodne naloge, naročila različnih storitev, organizacija posameznih dogodkov, spremljanje monitoringa, ipd.

event_flow

 

 

 

Vsako naročilo ima lahko specifične zahteve in traja različno dolgo.

Dogodek (posamezno naročilo ali zahtevek) je lahko sestaven del projekta, tudi z vezano na objekt (napravo/vozilo/zgradbo, …), vsebuje določene naloge in podnaloge, storitve in artikle, pakete, tehnologije, delovna sredstva, določa izvajalce in podizvajalce, potrebuje monitoring in kontroling funkcije in je povezan z ustreznimi dokumenti, itd. .

Skratka veliko zahtev za obvladovanje procesa brez ustrezne informacijske podpore.

Za obvladovanje vseh zahtev je potrebno posamezen dogodek razčleniti, določiti izvajalce posameznih nalog, roke izvedb, določiti zahtevane spretnosti, potrebna delovna sredstva, transport in druge potrebne parametre.

Kategorija dogodkov razdeli in določa specifiko potrebnih parametrov in dokumentov za izvedbo procesa obdelave.

Pridobljene podatke je smiselno preko API vmesnika izmenjevati z drugimi informacijskimi sistemi, kot tudi shraniti v dokumentni sistem za arhiv.

Na trgu je že 20 let prisotno orodje za planiranje dogodkov in z njim povezanih nalog, katero je v zadnjem letu na voljo kot spletna rešitev z pripadajočo mobilno aplikacijo.
Rešitev je primerna praktično za vsako podjetje ali ustanovo, katero ima potrebo po planiranju ali monitoringu določenih podatkov.

dotbusiness_new

V praksi se je izkazalo za uporabno v trgovinski, servisni, proizvodni, zdravstveni, športni dejavnosti, kot tudi v posameznih zahtevah javne uprave.

Več o tem si lahko ogledate na povezavi …